Hamisítás elleni küzdelem

A Canon egyike azon számos világmárkának, amelyet érint az illegális termékhamisítás problémája. A hamisítók a hamis vagy utánzat kellékanyagokat és akkumulátorokat eredeti Canon terméknek álcázva próbálják meg értékesíteni. A Canon nagyon komolyan veszi az ilyen jellegű törvénysértést, és a rendőrséggel, a hamisítás ellen fellépő szervezetekkel, valamint a hatóságokkal vállvetve küzd a hamisítás ellen Európában, a Közel-Keleten és Afrikában.

Az alábbiakban szeretnénk felhívni a figyelmet a hamisított Canon termékek használatának veszélyeire, továbbá arra, hogyan ismerheti fel a hamisítványokat, és mit kell tennie, ha vélhetően hamis terméket vásárolt.

Miért nem érdemes hamisított Canon termékeket vásárolni?

Hol vásárolhat eredeti Canon termékeket

Honnan ismerhetők fel a hamisított Canon termékek

Mi a teendő, ha vélhetően hamis terméket vásárolt

Mit tesz a Canon a vásárlók védelméért

Sikereink

További érdekes hivatkozások

Miért nem érdemes hamisított Canon termékeket vásárolni?

Biztonsági kockázat

A hamisított Canon termékeket nem a Canon szigorú tesztelési és minőségi előírásai szerint gyártják, ezért személyi sérülést okozhatnak, illetve kárt tehetnek más termékekben. A hamisított akkumulátorok használat közben túlmelegedhetnek, szivároghatnak vagy felrobbanhatnak, így súlyos személyi sérülést vagy anyagi kárt okozhatnak.

A hamisított akkumulátorok használatának veszélyeiről a Camera & Imaging Products Association (CIPA) honlapján olvashat bővebb tájékoztatást.

Minőség

A hamisított Canon tintapatronok és tonerkazetták szivároghatnak, blokkolhatják a nyomtatófejet, illetve rossz minőségű nyomatokat eredményezhetnek. A hamisított patronok és kazetták kapacitása sokkal kisebb, mint az eredeti termékeké. A Canon által tesztelt hamis patronok és kazetták kapacitása 28–69%-kal volt kisebb, mint az eredeti termékeké.

Környezetkárosító hatás

Minden eredeti Canon termék megfelel az európai szabályozásnak, így például az elektromos és elektronikus berendezések hulladékairól szóló WEEE irányelv, a veszélyes anyagok használatának korlátozásáról szóló RoHS irányelv, valamint a REACH-rendelet előírásainak. A hamisítványok valószínűleg nem felelnek meg ezeknek az előírásoknak, és mivel alapanyaguk és eredetük ismeretlen, nagyobb veszélyt jelentenek a környezetre.

További információk a Canon környezetvédelmi tevékenységéről.

Kapcsolat a szervezett bűnözéssel

Hamisított termékek gyártása és árusítása törvénysértés. Azok, akik részt vesznek a hamisítványok gyártásában és eladásában, gyakran köthetők más illegális tevékenységekhez, akár olyan súlyos bűncselekményekhez is, mint a kábítószer- és emberkereskedelem, fegyvercsempészet, személyiséglopás, pénzmosás és terrorizmus.

  Tetejére

Hol vásárolhat eredeti Canon termékeket

A Canon termékek hivatalos viszonteladóinak (nem teljes) listája megtalálható a Forgalmazók oldalon.

  Tetejére

Honnan ismerhetők fel a hamisított Canon termékek

• Minden eredeti Canon tintapatron*, tonerkazetta, másolókazetta, fényképezőgép- és videokamera-akkumulátor csomagolásán megtalálható az egyedi Canon hologram. A hologram szemből nézve színjátszó arany, vízszintes helyzetből nézve pedig színjátszó sötétzöldre vált. A hamis hologramokon ez a színváltozás nem, vagy csak kis mértékben figyelhető meg.

(*Az Európában forgalmazott műanyag tonerkazetták, illetve a buborékfóliába csomagolt multi csomagok esetében előfordulhat, hogy a csomagoláson nincs hologram.)

Picture__Hologram

• A hamisítványok csomagolásán látható hamis hologramok gyakran tűnnek koszosnak, sérültnek, elmosódottnak, és sokszor a színűk és a méretük sem egyezik meg az eredeti hologramokéval.

• A hamisítványokon és az azok csomagolásán látható Canon logó elmosódottnak tűnhet, és sokszor a színe és a mérete sem egyezik meg az eredeti Canon logóéval.

Picture_canonlogo

• A hamis termékek csomagolása gyakran tűnik úgy, mintha újraragasztották, újra felhasználták vagy piszkálták volna.

• A hamisítványokon, illetve azok csomagolásán helyesírási hibák is lehetnek.

A hamisított Speedlite termékek már a piacon is megjelentek. Ezzel kapcsolatban további információ itt található.

Az eredeti és a hamis Canon akkumulátorokról a Camera & Imaging Products Association (CIPA) honlapján képek is láthatók.

A hamisítványok egyéb ismertetőjelei

• Ár: Ne dőljön be a szokatlanul alacsony árat kínáló értékesítőknek!

• A vásárlás helye: Internetes árverésen csak megbízható forrásból vásároljon! Nem minden interneten vásárolt termék hamisítvány, de a hamisítók gyakran próbálják meg az interneten keresztül értékesíteni a termékeiket, ahol névtelenek maradhatnak, valamint gyorsan érhetik el a vásárlók széles rétegeit.

  Tetejére

Mi a teendő, ha vélhetően hamis terméket vásárolt

Ha felmerül Önben a gyanú, hogy a megvásárolt fogyóeszköz vagy akkumulátor nem eredeti, forduljon a Canon hivatalos viszonteladóihoz, vagy írjon az ipr.info@canon-europe.com e-mail címre.

Hamisított Canon termékeket sajnos nem áll módunkban sem kicserélni, sem megjavítani. Azt azonban meg tudjuk erősíteni, hogy az adott termék eredeti vagy hamis, és írásos igazolást adunk, ha a termék hamis.

  Tetejére

Mit tesz a Canon a vásárlók védelméért

Védelem

A Canon név és embléma hivatalosan bejegyzett védjegy. A vállalat az európai, közel-keleti és afrikai régió kb. 30 országának vámhatóságával működik együtt a hivatalos vámhatósági vizsgálatok során, hogy segítse a hamisított termékek lefoglalását, még mielőtt a hamisítványok bekerülnek ezekbe az országokba.

Technológiák

A Canon több olyan biztonsági intézkedést is bevezetett, amelyek segítségével a vásárlók felismerhetik az eredeti termékeket.

Együttműködés

A Canon a hamisított Canon termékek azonosítása és lefoglalása érdekében különböző országos és nemzetközi hatóságokkal és szervezetekkel, például a rendőrséggel, a vámhatóságokkal és a kereskedelmi versenyhivatalokkal is együttműködik.

Hathatós törvénykezés

A Canon sokat tesz azért, hogy kormányzati szinten is megismerjék az illegális kereskedelem problémáját, és részt vesz a szellemi tulajdonról szóló konzultációban.

A Canon számos szervezet, például az Anti-Counterfeit Group, az ICCE, a REACT és az eBay VeRO programjának aktív tagja.

Oktatás

A Canon képzést és szemináriumokat szervez a rendőrség, a vámhatóságok és a kormányzati szervek részére, hogy megkönnyítse számukra a hamisított Canon termékek felismerését. A Canon ezenkívül kifejlesztett és a hatóságok rendelkezésére bocsájtott egy olyan leolvasó készüléket, amellyel egyszerűbben azonosíthatók a hamis termékek.

Picture_Handy_Viewer

  Tetejére

Sikereink

A Canon az európai, közel-keleti és afrikai régió számos országában foglalt már le hamisított termékeket a helyi hatóságok segítségével.

Ezenkívül 2010 óta a Canon több mint 200 vizsgálatot folytatott le, és 660 vámhatósági lefoglalásban vett részt, melynek során a hatóságok körülbelül 550 000 hamis terméket foglaltak le.

  Tetejére

További érdekes hivatkozások

Alább olyan hasznos hivatkozások találhatók, ahol bővebb tájékoztatást olvashat a hamisítás elleni kezdeményezésekről:

React – The European Anti-Counterfeiting Network
Business Action to Stop Counterfeiting and Piracy
Anti-Counterfeit Group
Intellectual Property Office
Imaging Consumables Coalition of Europe, Middle East and Africa

  Tetejére

spacer
					image

A Canonról

Filozófia
A Canon világszerte
Canon Europe
Counterfeit
Parallel Products Information