Fenntarthatóság – Canon és a fenntartható üzleti élet

A Canon törekszik arra, hogy felelős vállalatként működjön. Hiszünk abban, hogy a termékeinkbe beépített újításoknak és technológiai fejlesztéseknek anélkül kell gazdagabbá tenniük ügyfeleink életét, hogy károsítanák a környezetet. Vállalkozásunk és márkánk a fenntartható gazdasági növekedésre épül. Folyamatosan csökkentjük az új természeti erőforrás-szükségletünket, gondosan figyeljük a gazdasági fejlődést és kockázatokat, és tisztelettel bánunk a tevékenységeink által befolyásolt közösségekkel.

A Canon számára fontos a fenntarthatóság. Számunka a fenntarthatóság a környezeti hatások csökkentését, a helyi közösségekkel való együttműködést és a tágabb értelemben vett gazdasági növekedés támogatását jelenti. Ezzel párhuzamosan előre felkészülünk és betartjuk a szabályozások és szabványok követelményeit, sőt ahol lehet, túl is teljesítjük őket.

Vállalati felelősségvállalás
Felelősséget vállalunk az általunk okozott hatásokért, és tisztességes működési gyakorlatokat folytatunk. A fenntarthatóság szempontjából három fő területen fogalmaztunk meg kötelezettségvállalásokat: a környezetvédelem, a társadalom és az üzleti élet.

További információk a három fő területről:
Környezetvédelem
Társadalom
Business

ENSZ Globális Szerződését Picture_UNGC logo
A Canon Europe 2014. Januárjában aláírta az ENSZ Globális Szerződését, melyben vállalja a megállapodásban szereplő 10 általánosan elfogadott alapelv betartását az emberi
jogok, munkaügy, környezetvédelem és korrupció-ellenes területeken. Ez az együttműködés hivatalosan is megerősíti azt a hagyományos megközelítésünket, ahogy a fenntarthatóságot beépítjük stratégiánkba, vállalati kultúránkba és kereskedelmi tevékenységeikbe.

Fenntartható növekedés
Hosszútávú tervünk, hogy három regionális központtal működjünk Európában, az Egyesült Államokban és Japánban, mindegyik régióban saját kutatás-fejlesztési központokkal és gyártókapacitással. Az európai regionális központ 2013. január 1-jén kezdte meg működését négy helyszínen: Londonban (Canon Europe Limited), a hollandiai Amstelveenben (Canon Europa N.V.), valamint a volt Océ telephelyeken, a hollandiai Venloban és a németországi Poingban.

A cég filozófiája
Cégünk működése a japán Kyosei filozófiára épül, ami a közjót szem előtt tartva hirdeti az együttélést és együttműködést. Ez azt jelenti, hogy felelősséget vállalunk tevékenységeink hatásáért, tisztelettel kezeljük ügyfeleinket, azokat a közösségeket és országokat, ahol jelen vagyunk, és a természeti környezetünket is. További információk a Kyosei filozófiáról.

Canon Európa, Közel-Kelet és Afrika – Fenntarthatósági jelentés, 2012

Környezetvédelem – fenntarthatóbb termékek gyártása
A műszaki tervezéstől és a gyártástól, az ügyfelek általi üzemeltetésen át az anyagok újrahasznosításáig és újrafelhasználásáig törekszünk több értéket előállítani kevesebb természeti erőforrás felhasználásával. Az erőforrások és anyagok újrahasznosításán és újrafelhasználásán keresztül a hulladék mennyiségének minimalizálásával küzdünk a klímaváltozás veszélyei elleni.

A Környezetvédelem címszó alatt talál további információkat arról, hogy hogyan csökkentjük termékeink és tevékenységeink környezeti hatását, és hogyan támogatjuk a fenntartható fogyasztást.

Társadalom – társadalmi és etikai kötelezettségeink teljesítése
Törekszünk arra, hogy pozitívan járuljunk hozzá a társadalomhoz, és plusz értéket vigyünk azoknak az embereknek az életébe, akikre hatással vannak tevékenységeink. Minden érdekelt fél esetében - az ügyfelektől a befektetőkig, az alkalmazottaktól a civil szervezetekig, és az EMEA-országokban tevékenységeink helyszíneként szolgáló helyi közösségekben is - tiszteletben tartjuk etikai kötelezettségeinket, és részt vállalunk különböző közösségtámogató programokban. Támogatási tevékenységeink a természetvédelmi és oktatási programoktól az alkalmazottak önkéntes munkájának lehetővé tételéig széles skálán mozognak. A Társadalom címszó alatt talál további információkat érdekeltjeinkkel való kapcsolatainkról.

Üzleti élet – a törvények betartása és a tisztességes üzleti magatartás
Törekszünk arra, hogy minden piacunkon tisztességes üzleti magatartást tanúsítsunk, a gazdasági növekedés célja mellett odafigyelve a vonatkozó törvények és szabályozások betartására is. Szigorú vállalati politikáink és eljárásaink egyrészt ügyfeleink és alkalmazottaink érdekeit is védik, másrészt vállalatunk fenntartható növekedését és a gazdasági tervszámok elérését is lehetővé teszik. Az Üzleti élet címszó alatt talál további információkat üzleti tevékenységeinkről.

spacer
            image
Fenntarthatóság
Környezetvédelem
Társadalom
Business
Fenntarthatósági jelentések
Canon Európa, Közel-Kelet és Afrika – Fenntarthatósági jelentés, 2012